Atrakcje okolic Wisełki

Wisełka jest niewielką miejscowością położoną nad Bałtykiem. Jest to miejsce wyjątkowo spokojne, dlatego też przypadnie do gustu osobom, które lubią wypoczywać w miejscach, które nie są zatłoczone. Jest położona 10 km od Międzyzdrojów, zatem na nudę nie będą mogły narzekać także osoby, które lubią spędzać czas na przykład na zwiedzaniu.

Plaża w Wisełce jest wyjątkowa. Bardzo szeroka, piaszczysta i czysta, na pewno spodoba się osobom lubiącym się opalać, czy na przykład grać w piłkę plażową. Na plaży nie ma wielu turystów, dzięki czemu można na niej wypoczywać w ciszy. Warto nadmienić, że morze w tym miejscu jest cieplejsze niż w większości miejscowości, co sprzyja zażywaniu kąpieli. Co ciekawe, dobrze będą się czuć tu naturyści, ponieważ można ich tu spotkać. Dużą atrakcją letniska jest nie tylko plaża, ale także Jezioro Wisełka. Również tam znajduje się riwiera, ponadto działa tu wypożyczalnia sprzętu wodnego – jezioro jest duże, zatem amatorzy takiej formy wypoczynku nie będą mogli narzekać na brak atrakcji.

Kolejną atrakcją Wisełki jest Latarnia Morska Kikut. Jest ona niewysoka, ponieważ mierzy 18 m, jednak warto się wybrać w jej okolicę i podziwiać tę wieżę. Jest zautomatyzowana, lecz nie udostępniona do zwiedzania.

Większość osób, które spędzają urlop wybiera się na wycieczkę do Międzyzdrojów. Z Wisełki można się tam dostać samochodem, autobusem, ale także na rowerze. Co trzeba zobaczyć w Międzyzdrojach? Na pewno warto wybrać się na Promenadę Gwiazd, czyli miejsce, w którym znajdują się tablice z odciskami dłoni znanych osób (między innymi Beaty Tyszkiewicz i Maryli Rodowicz). Innym miejscem, do którego można zajrzeć jest Muzeum Przyrodnicze Wolińskiego Parku Narodowego. Wewnątrz znajduje się 5 sal.

Baza noclegowa w Wisełce staje się z każdym rokiem coraz większa {noclegi Wisełka na Meteorze}. Osoby, które chcą wypocząć w tym spokojnym miejscu mogą zarezerwować noclegi między innymi w pensjonatach, prywatnych kwaterach, istnieje także możliwość wynajęcia domku letniskowego.